Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У трьох районах Києва стартували громадські обговорення пропозицій щодо зміни назв низки вулиць (+фото)

06 липня 2023 року, 10:13

Департамент суспільних комунікацій КМДА спільно з КНП «Центр комунікації» проводять у трьох районах Києва публічні консультації з перейменування топонімічних об’єктів. Для цього на вулицях, назви яких планують змінити, розміщені спеціальні конструкції з пропозиціями перейменування та обґрунтуванням назви, яка пропонується.

Громадські обговорення відбуваються щодо:

  1. Перейменування частини вулиці Оранжерейної (від вулиці Юрія Іллєнка до вулиці Дорогожицької) у Шевченківському районі на вулицю Праведників. Це частина шляху, яким людей вели на розстріли до Бабиного Яру – символу трагедії Голокосту. Перейменування дозволить вшанувати пам’ять громадян, визнаних Праведниками світу.
  2. Перейменування вулиці Чернігівської в Дарницькому районі на честь братів Чибінєєвих. Валерій Чибінєєв – Герой України, підполковник Збройних сил України, командир групи снайперів ГУР МОУ. Загинув у березні 2022 року в боях під Києвом. Роман Чибінєєв – старший солдат Збройних сил України. Загинув у 2019 році на Приазовському напрямку.
  3. Перейменування вулиці Північної в Оболонському районі на честь учасника російсько-української війни, ветерана АТО, громадського активіста Андрія Шияна. Військовий був мешканцем Оболонського району. Загинув у листопаді 2022 року на Бахмутському напрямку.

«Наше завдання – розповісти жителям цих вулиць, чому пропонується саме така назва та хто виступив ініціатором перейменування. Ми жодним чином не агітуємо голосувати «за» чи «проти», лише інформуємо. Віддати свій голос можна через застосунок «Київ Цифровий». На конструкціях розміщений qr-код, аби можна було легко і швидко перейти до голосування», – пояснив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Також у рамках громадських обговорень співробітники Департаменту і «Центру комунікації» роз’яснюють, чи потрібно змінювати документи при перейменуванні вулиці. Лаконічну методичку з відповідями на ці питання можна взяти із собою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]