Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КП «Київський метрополітен» спростували інформацію щодо нібито витоку персональних даних працівників 

06 липня 2023 року, 9:05

Нещодавно в деяких ЗМІ з’явилась неправдива інформація про нібито закупівлю КП «Київський метрополітен» російського програмного забезпечення та начебто витік персональних даних працівників. На підприємстві вважають, що вдаючись до дезінформації та маніпуляцій, метою яких є дискредитація міської влади Києва, представники правлячої у країні політсили руйнують систему управління столицею.

За інформацією комунального підприємства, наприкінці 2022 року був придбаний технічний супровід програми, у якій ведеться кадровий облік працівників метрополітену. Технічний супровід потрібен для доповнення програми всіма необхідними змінами, які з’являються в українському законодавстві, та загалом для підтримки справної роботи системи.

Варто додати, що в «Київському метрополітені» працює понад 6 500 працівників, більшість із яких позмінно. Фахівці мають нічні зміни, а також різні доплати за шкідливі умови праці. Для правильного нарахування, зокрема і заробітної плати, необхідно мати спеціальне програмне забезпечення.

Усі персональні дані захищені належним чином. Самі ж сервери з персональними даними знаходяться безпосередньо в метрополітені. Дотримуються всі безпекові аспекти щодо генерації паролів, отримання ключів, а також переліку працівників, які мають доступ – все це регламентовано. Жодних витоків інформації не відбувалося і не могло відбутися.

Довідково.

Програма обліку управління кадрової роботи була введена в дослідну експлуатацію у 2011 році. Усі алгоритми з адаптації під специфіку роботи підприємства здійснювались виключно українськими ІТ-компаніями. Технічна підтримка програми також забезпечується українськими ІТ-фахівцями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]