Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Револьверний фонд Києва і міська асоціація ОСББ та ЖБК підписали Меморандум про співпрацю щодо капремонтів житла

09 лютого 2024 року, 14:56

Комунальне підприємство «Фонд модернізації та розвитку житлового фонду міста Києва» (Револьверний фонд) і громадська спілка «Київська асоціація ОСББ та ЖБК» підписали Меморандум про співпрацю щодо модернізації і розвитку житлового фонду столиці.

«Ми активно співпрацюємо з «Київською асоціацією ОСББ та ЖБК», і підписання Меморандуму є логічним продовженням цієї взаємодії. У наших планах – популяризація та покращення механізмів, які пропонує місто для модернізації і розвитку житлового фонду. Для цього ми плануємо проводити спільні заходи, консультації із громадськістю та напрацьовувати нові інструменти для покращення нашого міста», – сказав виконувач обов’язків директора Фонду Олександр Деніс під час підписання Меморандуму.

Він додав, що метою співпраці є створення умов для впровадження заходів із реконструкції, реставрації, капітальних ремонтів, технічного переоснащення багатоквартирних будинків Києва, підвищення рівня енергоефективності будівель та енергозбереження тощо.

«Асоціація зацікавлена в ефективному представленні інтересів ОСББ та ЖБК у Києві. Револьверний фонд має дати додатковий імпульс ініціативам киян щодо термомодернізації і проведенню енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. Підписання Меморандуму є наступним кроком у співпраці міста та Асоціації з покращення механізмів, які можуть використовувати ОСББ та ЖБК для облаштування своїх будинків. І це є ще однією цеглинкою в розбудові діалогу між містом і громадою в цій сфері», – зазначив голова громадської спілки «Київська асоціація ОСББ та ЖБК» Максим Петренко.

Меморандум також передбачає такі види діяльності, як технічне й інше консультування з питань розвитку житлового фонду; надання консультаційних послуг, управлінської та організаційної підтримки компаніям та іншим організаціям iз питань керування, корпоративного стратегічного й оперативного планування; залучення громадськості до активної діяльності, формування відповідальної споживацької культури, підвищення обізнаності громадян тощо.

Олександр Деніс підкреслив, що історія створення «Револьверного фонду» в Києві – це приклад ефективної взаємодії влади та громади. Потреба відповідальних власників багатоквартирних будинків у залученні довгострокових позик на пільгових умовах для модернізації житлового фонду була актуальною давно. І саме це стало стимулом для ініціативи зі створення «Револьверного фонду», який закриє цю потребу. Це ще один крок міста до підтримки відповідальних власників багатоквартирних будинків, і цей інструмент органічно доповнює міські програми співфінансування, такі як «70/30» та «Капремонти».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]