Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Керівникам ОСББ та ЖБК не варто зволікати із заявками на підключення до тепла, враховуючи погодні умови – Петро Пантелеєв

14 листопада 2023 року, 15:00

Місто закликає представників ОСББ, ЖБК та інших будинків, що здійснюють підключення за індивідуальними заявками, не зволікати з цим рішенням і враховувати погодні умови. На сьогодні жодних проблем для підключення будинків немає, і навіть наявність заборгованості за теплову енергію не є перешкодою. Однак відкладати питання оплати чи реструктуризації накопиченого боргу не варто, оскільки це може призвести до судового вирішення та накладення штрафних санкцій відповідно до норм чинного законодавства. Про це під час пресбрифінгу щодо проходження опалювального сезону в Києві зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що столиця стабільно й планово увійшла в опалювальний сезон, попри низку складних обставин.

«Фактично всі житлові будинки, що обслуговуються комунальними керуючими компаніями, школи, дитячі садки, усі медичні стаціонари й пологові будинки підключені до опалення. Однак є окремі групи житлових будинків, де з різних причин досі відсутнє тепло. Це частина ЖБК, ОСББ, відомчі або інші, які підключаються до тепла за їх індивідуальними заявками. Із різних причин, а переважно це наявність боргу за тепло, правління цих будинків досі не подали до «Київтеплоенерго» заявки на підключення. Наголошую, факт заборгованості не є перешкодою для підключення опалення. Питання може бути врегульоване через загальноприйнятий механізм реструктуризації, і будинки оперативно отримають тепло. Адже ми бачимо стабільне похолодання: наступного тижня синоптики прогнозують мінусову температуру. Зволікання з підключенням до тепла матиме лише негативні наслідки – охолодження будинків, а також перевантаження електричних мереж через використання електрообігрівачів. Тому звертаюсь до керівників правлінь будинків вже зараз спільно з теплопостачальною організацією виконати необхідну роботу й запустити тепло в будинки», – сказав Петро Пантелеєв.

Також він наголосив на проблемі підключення до тепла житлових комплексів з автономними газовими котельнями.

«Окремі будинки досі не отримують тепло через відсутність договорів на постачання природного газу на ці котельні. Обслуговування тут здійснюють не комунальні керуючі компанії, а приватні підприємства. І посадові особи компаній, що є власниками котельних або їх операторами, вчасно не провели роботу та не уклали необхідні угоди з НАК «Нафтогаз» попри неодноразові заклики міської влади та представників районів. Місто забезпечує відповідну методичну й організаційну підтримку для вирішення ситуації в кожному окремому будинку. Однак без активної позиції мешканців будинків та їх самоорганізації питання вирішити не вдасться», – підкреслив заступник голови КМДА.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]