Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міський комітет доступності відновив роботу, щоб напрацювати нові шляхи розширення безбар’єрного середовища

24 квітня 2024 року, 14:34

У столиці відновили роботу міського комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Засідання комітету відбулось у столичній мерії за участю керівників Департаментів КМДА, депутатів Київради, відповідальних за безбар’єрність у районах міста, представників громадських організацій людей з інвалідністю, представників Громадської ради при КМДА та зацікавлених киян.

Як зазначила Уповноважена Київської міської ради з питань прав осіб з інвалідністю, голова комітету доступності Леся Петрівська, це перше засідання комітету з часу початку повномасштабної війни.

«Починаємо новий етап формування інклюзивного середовища у столиці. Питань дуже багато, зараз доступність є одним з основних пріоритетів міста. Поступово розглядатимемо кожне питання, надаватимемо експертну оцінку та виноситимемо ініціативи на розгляд Київради. Нам важливо створити комфортні умови для життя всіх киян. Однак законодавча база у сфері створення безбар’єрної інфраструктури недосконала, тому, окрім напрацювань практичних рішень, наполягатимемо на вдосконаленні нормативно-правового регулювання. Також у планах долучити до роботи комітету наших Захисників та Захисниць, які набули інвалідності внаслідок бойових дій. Їхня думка дуже важлива для нас і буде врахована під час формування цільових програм», – наголосила Леся Петрівська.

Вона додала, що доступність на часі, і сьогодні, як ніколи, питання безбар’єрності потребує нового підходу та рішень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]