Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 1 грудня соціальний патруль у Києві роздав 2 000 гарячих обідів

11 грудня 2023 року, 17:13

У столиці з 1 грудня розпочав роботу соціальний патруль. Щоденно працівники Будинку соціального піклування допомагають бездомним: роздають гарячі та поживні обіди, за потреби надають медичну допомогу та проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу. Так, за перші 10 днів роботи бригада соціального патруля вже роздала 2 000 гарячих обідів та виявила 273 бездомних особи, які раніше не зверталися до органів соціального захисту. Про це інформує Департамент соціальної політики КМДА.

Соціальний патруль, як і щороку, працюватиме до 31 березня, надаючи допомогу людям без постійного місця проживання. Щоденно соціальний патруль роздає 200 гарячих обідів на столичних залізничних вокзалах: Дарницькому, Центральному та «Київ-Волинський».

Також під час соціального патрулювання особам без постійного місця проживання розповідають про можливість відпочити в нічліжному відділенні Будинку соціального піклування, поновити втрачені документи, отримати консультацію тощо. Бездомні особи, які залишаються на ніч у нічліжному відділенні, мають змогу помитися та випрати одяг, отримати теплі речі, чисту постіль і гарячу вечерю.

Окрім того, соціальний патруль виїжджає також за зверненнями громадян до Контактного центру міста Києва та безпосередньо до Будинку соціального піклування щодо виявлення бездомних осіб, які потребують допомоги. Охочих направили на поселення до Київського міського центру комплексного обслуговування бездомних осіб.

Довідково.

Із 1 грудня 2022 року до 31 березня 2023 року соціальний патруль роздав 24 200 гарячих обідів. Спеціалісти виявили 554 бездомних осіб, які раніше не зверталися по допомогу, 36 осіб були направлені до медичних закладів міста.

Протягом 2023 року соціальний патруль надав допомогу 3 700 людям. 396 осіб скористалися послугами нічліжного відділення Будинку соціального піклування. У «соціальному готелі» Будинку соціального піклування проживало 26 осіб.

Також цього року 110 бездомним допомогли відновити документи, на облік взяті 402 особи, а реєстрацію місця проживання оформлено 295 особам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]