Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Збої в роботі мобільних операторів не впливають на працездатність системи вуличного освітлення в Києві

14 грудня 2023 року, 15:13

Києву не довелось переходити на ручний режим вимкнення вуличного освітлення через збої в роботі мобільних операторів. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Завдяки незалежній міській резервній лінії зв’язку і технології LoRaWAN ми оперативно реагуємо на зміни та оптимізуємо роботу освітлення в реальному часі. Навіть за відсутності основного каналу зв’язку», – пише Петро Оленич.

Так, при повній відсутності зв’язку з диспетчерською, контролери продовжують забезпечувати автономне автоматичне управління потужністю ліхтарів міста на лініях електропередачі.

Завдяки цьому Київ заощаджує понад 50% електроенергії на освітленні вулиць.

Нагадаємо, що у 2022 році Київ побудував міську опорну мережу для впровадження технології LoRaWAN. Особливістю технології є надійність передачі даних і відстань, на яку може бути передана інформація (5-15 км). Одна базова станція може обслуговувати більше тисячі пристроїв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]