Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Влада Києва та Мінекології опрацюють створення «дорожньої карти» для вирішення екологічних проблем столиці

05 березня 2018 року, 17:26

Столична влада та Міністерство екології України опрацюють створення «дорожньої карти» для комплексного вирішення екологічних проблем Києва. Про це йшлося під час зустрічі мера столиці Віталія Кличка з міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком.

Київська влада та міністерство екології домовилися створити спільну робочу групу, яка напрацює окремі програми для кожного з переліку об’єктів, оскільки вони мають різну специфіку роботи та потребують індивідуальних рішень.

Зокрема, йшлося про роботу державних підприємств «Радикал» та «Радон», сміттєспалювального заводу «Енергія» та Дарницької ТЕЦ.

Нагадаємо, столична влада затвердила план заходів на 2017-2025 роки, що передбачає рекультивацію полігону № 5, технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія» для його більш екологічної роботи, а також створення комплексів з перероблення сміття. Також ТОВ «Євро-Реконструкція», що є власником Дарницької ТЕЦ, планує збудувати закритий склад сухої золи та приступити до рекультивації золошлаковідвалу, більш відомого серед мешканців як «озеро гарячка». Оснащення ТЕЦ системою відведення шлаків вирішить питання шкідливих викидів у повітря.

Робоча група об’єднає зусилля столичної влади та профільного міністерства у розв'язанні проблем, що накопичувалися роками, та стане майданчиком для їх комплексного вирішення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]