Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Виклики, які постали перед Україною, не повинні зупиняти чи сповільнювати втілення реформ»

13 березня 2018 року, 18:13

 

Виклики, які постали перед нашою державою, не повинні зупиняти чи сповільнювати нас в реформуванні України, в боротьбі з корупцією, у розвитку наших міст. Тільки успішні перетворення і зміни, які будуть відчутними, – наш ключ до успіху й у вирішенні інших глобальних проблем. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час виступу на панельній дискусії «Виклики для України, які можуть вплинути на її сусідів у Європі». Дискусія відбулася в рамках міжнародної виставки нерухомості MIPIM у Каннах.

Віталій Кличко зауважив, що ці виклики стосуються не тільки України, а й усього європейського співтовариства.

«Оскільки моя країна знаходиться в центрі Європи, стабільність в Україні – це, без перебільшення, і стабільність у всій Європі», – зазначив мер Києва.

Він нагадав, що сьогодні Україна зі зброєю в руках відстоює свою незалежність та територіальну цілісність. Росія анексувала Крим, вторглася на територію Донбасу, де вже майже чотири роки тривають бойові дії.

Віталій Кличко наголосив, що агресія Росії щодо України – це виклик і європейській, і світовій безпеці та виклик нормам міжнародного права.

«Питання безпеки та миру сьогодні гостро стоїть перед Європою, світом загалом. І спільні зусилля цивілізованого світу мають бути спрямовані на пошуки механізмів упередження і стримування агресії», – додав він.

Віталій Кличко зазначив, що Україна сьогодні проходить через великі випробування.

«Але, ми розуміємо, що шлях у нас один – тільки ефективні реформи і успішні перетворення. Тільки зміцнення своєї державності і безальтернативний європейський напрямок», – наголосив мер Києва і додав, що виклики, яким протистоїть Україна у зв’язку з російською агресією, не повинні зупиняти чи сповільнювати процес реформування нашої держави.

«Як мер столиці сьогодні я роблю все, щоб Київ змінювався, розвивався, ставав успішним європейським містом», – сказав міський голова.

Віталій Кличко розповів, що змінилося в місті за останніх кілька років та чому Київ – перспективне місто для інвестицій та ефективної співпраці.

Одним із аргументів Віталій Кличко назвав той факт, що протягом останніх трьох років більше половини всіх інвестицій в Україну «прийшли» саме до Києва.

«Я люблю жартувати, що готовий бути охоронцем кожного інвестора, який вкладає гроші в розвиток Києва. Це, звичайно, жарт, але він свідчить про мою серйозну налаштованість на залучення інвестицій в столицю, в Україну загалом», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]