Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми залучаємо всі резерви для закупівлі сучасної комунальної техніки, щоб забезпечувати належну життєдіяльність Києва» (+відео)

06 лютого 2018 року, 13:50

Столична влада залучає усі можливі резерви для закупівлі сучасної комунальної техніки, щоб забезпечувати належну життєдіяльність Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час огляду нової снігоприбиральної техніки Керуючої компанії з обслуговування житлового фонду Святошинського району.

За словами мера, дуже важливо, що місто збільшує кількість техніки для обслуговування територій житлових будинків, прибирання тротуарів і зупинок громадського транспорту. Він зауважив, що наприкінці минулого року у Святошинському районі для потреб комунальної Керуючої компанії, що обслуговує житлові будинки, придбано додатково 10 одиниць спецтехніки – 8 тракторів, аварійна машина, екскаватор. Віталій Кличко наголосив, що частину нової техніки Святошинський район закупив за кошти субвенції з державного бюджету, а частину – за кошти бюджету міста.

Мер зазначив, що наприкінці цього тижня синоптики обіцяють снігопади і дуже важливо, щоб комунальні служби міста належним чином забезпечували життєдіяльність столиці. Віталій Кличко наголосив, що кияни часто скаржаться на неналежне прибирання територій навколо житлових будинків, тротуарів, зупинок громадського транспорту та переходів. Мер звернув увагу голів районів на необхідність посилення роботи в цьому напрямі. Окрім того, додав він, прибирати територію, що за ними закріплена, мають усі організації та установи

«Відповідальний бізнес повинен прибирати території біля своїх офісів та підприємств. Якщо цього не буде зроблено – будемо виписувати приписи і штрафувати», – додав Віталій Кличко.

За словами мера, розширення парку протиаварійних авто, тракторів – одне з першочергових завдань голів районів і директорів керуючих компаній. Він додав, що саме від належної кількості такої техніки залежить оперативність виїздів та якість роботи з ліквідації аварійних ситуацій, швидкість прибирання снігу.

«Нам потрібна нова сучасна техніка. І ми її закуповуємо. Бо це потрібно для того, щоб місто працювало ефективно», – підкреслив Віталій Кличко.

Віталій Кличко також наголосив, що сьогодні існує брак працівників на підприємствах житлово-комунального господарства.

«Наше завдання – підвищувати заробітну плату, щоб працівники цих підприємств не шукали іншу більш оплачувану роботу», – сказав мер.

Він зазначив, що з міського бюджету щороку спрямовуються значні кошти на потреби ЖКГ, благоустрою, озеленення, оновлення закладів бюджетної сфери і тому використання цих коштів повинне бути максимально ефективним та раціональним. За словами Віталія Кличка, нині слід опрацьовувати всі можливості залучення додаткових коштів для придбання снігоприбиральної та протиаварійної техніки, яка працюватиме у місті.

Столична влада щороку оновлює автопарк комунальної техніки. Зокрема, у 2016 році придбано 30 тракторів для комунальних керуючих компаній, а минулого кількість габаритної снігоприбиральної техніки збільшена ще на 32 одиниці.

Загалом до зимового сезону «Київавтодор» підготував 377 одиниць снігоприбиральної техніки. Комунальні керуючі компанії в районах підготували 335 одиниць техніки: 195 тракторів і 140 одиниць малої механізації. Окрім того, у разі потреби місто залучатиме до прибирання снігу техніку 160 підрядних організацій, з якими підписані угоди.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]