Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київрада повинна ухвалити збалансований бюджет Києва, щоб столиця і надалі розвивалася»

21 грудня 2017 року, 15:16

Київрада повинна ухвалити збалансований бюджет Києва. Щоб наступного року столиця і надалі змінювалася, розвивалася, ставала комфортним європейським містом. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко перед розглядом на засіданні Київради проекту бюджету столиці на 2018 рік.

Віталій Кличко наголосив, що доходи у проекті бюджету передбачені на рівні 49,1 млрд грн. «Основні статті витрат – це і продовження запланованих проектів, які змінюють Київ, і фінансування пріоритетних для столиці напрямів», – сказав мер Києва.

Він зауважив, що 2017 рік для Києва, як і для всієї країни, був непростий. Однак, додав він, столична влада зробила немало з того, що обіцяла, і Київ – з труднощами, проблемами – але рухається вперед. «І ми не збираємося втрачати темпів. Наступного року ми повинні, зокрема, розпочати і активні роботи з добудови Подільсько-Воскресенського мосту, і будівництво запроектованих станцій метро на Виноградар», – сказав Віталій Кличко.

За словами міського голови, наступного року планується виділити безпрецедентну суму – практично 5 млрд грн – на транспортну галузь. Зокрема, ці кошти будуть спрямовані на добудову Подільсько-Воскресенського мосту (2,5 млрд грн) та метро на Виноградар (понад 1 млрд грн).

Крім того, планується продовжити ремонти дитсадків та шкіл, відновлення київських парків та скверів, реконструкцію Володимирської гірки, Пейзажної Алеї, Контрактової площі та інших публічних просторів у столиці. «І ми будемо це робити», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва також додав, що згідно з проектом рішення щодо бюджету-2018,  житлово-комунальна сфера отримає 1,6 мільярда гривень, майже мільярд – культура та півмільярда – спорт. Крім того, попередньо планується профінансувати проекти Громадського бюджету на 150 мільйонів гривень та 50 мільйонів передбачено на розвиток велосипедної інфраструктури.

Віталій Кличко також закликав депутатів Київради ухвалити три рішення, – щоб збільшити обсяг додаткових гарантій для сімей Героїв Небесної сотні, учасників АТО та бійців-добровольців. Мер Києва підкреслив, що, розпочавши міську підтримку наших воїнів та їх сімей у 2014 році, столична влада постійно працює над вдосконаленням системи їх соціального захисту.

«Я сподіваюся, ми сьогодні ефективно попрацюємо. І ухвалимо збалансований бюджет Києва. Щоб наступного року столиця і надалі змінювалася, розвивалася, ставала комфортним європейським містом», – додав мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]