Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ отримав від мерії Варшави в якості гуманітарної допомоги сучасне дитяче реабілітаційне обладнання

14 грудня 2023 року, 16:33

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столиця отримала від мерії Варшави в якості гуманітарної допомоги сучасне дитяче реабілітаційне обладнання. Його загальна вартість понад 10 мільйонів гривень.

«У січні цього року мер Варшави Рафал Тшасковський відвідав Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю та запропонував допомогти в закупівлі необхідного обладнання. І Київ вже отримав від мерії Варшави в якості гуманітарної допомоги сучасне дитяче реабілітаційне обладнання, загальна вартість якого склала понад 10 мільйонів гривень. Столиця продовжує розбудову сучасної системи реабілітації дітей з інвалідністю. На жаль, за час повномасштабної війни кількість дітей з інвалідністю в Києві збільшилася на 2,5 тисячі. На січень 2022 року таких дітей було трохи більше 12 тисяч, сьогодні – понад 14,5 тисяч», – повідомив Віталій Кличко.

Із сучасного дитячого реабілітаційного обладнання передали, зокрема, кабіни з тренажерною драбиною та обладнанням, реабілітаційні столи з електричним регулюванням висоти, динамічні та статичні вертикалізатори, стоячі каркаси для дітей. Також пристрій для навчання ходьбі з динамічним розвантаженням й електричною біговою доріжкою, багатофункціональний стіл для мануальної терапії рук, інтерактивну підлогу та інше. Це обладнання встановлять у Центрі комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для дітей і осіб з інвалідністю Подільського району. А робота для механічної підтримки ходьби – в Київському міському центрі реабілітації дітей з інвалідністю.

Мер Києва подякував польським друзям за дуже важливу допомогу та системну підтримку.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]