Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У житлових будинках, де виникли недогріви, житлові та теплопостачальні організації повинні провести комісійні обстеження – Петро Пантелеєв

16 січня 2018 року, 14:03

Житлові організації спільно з представниками теплопостачальних підприємств повинні здійснити позапланові інспекції тих житлових будинків, де жителі поскаржилися на незадовільну температуру опалення. Необхідно виявити причини порушення належного теплопостачання та негайно усунути їх, забезпечивши комфортну температуру в оселях. Про це під час інспекції житлового будинку на вулиці Монтажників, 13 (Солом’янський район) заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що у Києві діє Регламент взаємодії та координації диспетчерських, контактних аварійних служб підприємств та організації, що надають житлово-комунальні послуги в частині фіксації випадків ненадання комунальних послуг, зниження якості послуг. Регламент погоджений, зокрема, з боку ПАТ «Київенерго», ТОВ «Євро-Реконструкція».

«Після значного похолодання почастішали звернення киян на міські контактні лінії щодо незадовільної якості опалення в житлових будинках. Працівники житлово-експлуатаційних дільниць повинні здійснити обстеження будинків, де люди скаржаться на недогріви. Причини в кожному випадку можуть біти різні: вони можуть стосуватися як стану будинкових інженерних мереж, так і роботи теплоджерел – бойлерів тощо. Тому у випадку, коли йдеться про комфорт і якісне надання послуг перекладення відповідальності з боку жодної зі сторін бути не може. Необхідно провести спільні інспекції, виявити недоліки, усунути їх, а про результати буде повідомлено на окремому штабі», – сказав Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА перевірив температуру в квартирах будинку на вулиці Монтажників, 13, а також стан бойлерної.

«У різних квартирах різна ситуація, на деяких поверхах дійсно виявлені відхилення від норми. Спеціалісти «Київенерго» та житлово-експлуатаційної дільниці виконають гідравлічне регулювання в будинку. Також тут замінять запірну арматуру на радіаторах. Окрім того, жителям будинку ми запропонували виконати протягом цього року комплексне утеплення фасаду житлового будинку за програмою співфінансування «70/30%», де місто дає 70% на проведення робіт. Ця програма для будинків, де не створено ОСББ чи ЖБК, діє вже другий рік і дає гарні результати: комфорт в оселі та заощадження на комунальних платіжках», – сказав Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]