Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці обговорили проект Концепції розвитку системи охорони здоров’я у Києві

23 жовтня 2017 року, 19:14

 

Представники міської влади разом із міськими депутатами, громадськістю та медичною спільнотою столиці під час круглого столу обговорили проект Концепції розвитку системи охорони здоров’я в м. Києві. Участь у обговоренні також взяв заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні, в умовах, коли прийнято Закон України «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», наша Концепція набула більшої актуальності, бо фактично отримала міцне підґрунтя для реалізації. Новий закон має стати основою медичної реформи, яка допоможе оптимізувати витрати на медичну галузь і реально підняти її ефективність. Лікарі отримають належну та гідну оплату праці, яка справедливо буде залежати від результату – кількості пацієнтів, яким надано медичну допомогу. Окрім того, законом встановлюється державний гарантований пакет послуг і ліків, вартість яких повністю покривається за рахунок бюджетних коштів, що дасть можливість спрямовувати кошти місцевого бюджету на потреби галузі», – зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, проект Концепції за ініціативою міської влади неодноразово обговорювався з громадськістю.

«Щоб почути усі думки, ми створили майданчик для обговорення та врахування пропозицій наукової, громадської та медичної спільноти. Саме фахівці, які працюють у цій сфері, можуть надати кваліфіковані пропозиції, врахувавши які ми створимо умови для розвитку столичної медицини, підвищення її якості, насамперед, для пацієнтів і медиків. Після обговорення та врахування пропозицій і зауважень проект Концепції розвитку системи охорони здоров’я в м. Києві буде винесено на розгляд Київради», – розповів Микола Поворозник.

Микола Поворозник додав, що, зокрема, для ефективної реалізації концепції необхідно втілити у життя проекти:

  • генеральний план розвитку системи первинної медичної допомоги;
  • генеральний план розвитку госпітального сектора;
  • модель фінансування системи охорони здоров’я;
  • Diagnostic Related Group (DRG) або Група одного діагнозу E-health або електронна система охорони здоров’я;
  • Центр контролю захворювань (ЦКЗ);
  • ВІЛ/СНІД – впровадження ініціативної програми «Fast Track» у Києві;
  • профілактика та лікування туберкульозу;
  • основи управління в системі охорони здоров’я та підготовка персоналу медичних установ;
  • розвиток єдиної системи надання екстреної медичної допомоги.

Микола Поворозник звернувся до учасників круглого столу з проханням не вмішувати політику у питання прийняття Концепції.

«Закликаю підтримати Проект Концепції розвитку системи охорони здоров’я в м. Києві. Кожен із нас має отримувати якісну та доступну медичну послугу, необхідні гарантії надання обов’язкової, невідкладної медичної допомоги для себе і своїх близьких, а медики – гідну заробітну платню», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]