Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створюють експертну робочу групу з питань подолання наслідків надзвичайної події в екосистемі біля озера Тягле на Осокорках (+фото)

07 березня 2024 року, 16:17

У Києві створюють експертну робочу групу, яка в найкоротші терміни опрацює питання подолання наслідків пожежі біля озера Тягле на Осокорках та оновлення зеленої зони в районі надзвичайної події. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«На виконання доручення Київського міського голови починаємо оперативно займатися ліквідацією наслідків надзвичайної події біля озера Тягле. Перший крок – ретельний аналіз ситуації та напрацювання плану відновлення зеленої екологічної зони за участю експертів і громадськості. Наша мета – сприяти якнайшвидшому відновленню знищеної екосистеми», – сказав Володимир Прокопів.

За його словами, до робочої групи увійдуть представники Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, КО «Київзеленбуд», КП «Плесо», Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка, депутати Київської міської ради та представники громадськості.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний зазначив, що пожежа 5 березня знищила близько 7% природної заплавної рослинності на вологих луках заказника місцевого значення «Осокорківські луки», а загальна кількість випаленої рослинності склала близько 10 га.

«Під час спільного огляду території спеціалісти Державної екологічної інспекції Столичного округу та Департаменту захисту довкілля виявили 4 знищених пожежею осередки. Загалом внаслідок інциденту вигорів трав’яний покрив. При цьому дерева та кущі в зоні надзвичайної події отримали поверхневі опіки кори та кореневої шийки, які не становлять загрози для їхнього подальшого зростання», – прокоментував Олександр Возний.

Нагадаємо, що загоряння травʼяного настилу поблизу озера Тягле в Дарницькому районі столиці сталося ввечері 5 березня. На місці працювали рятувальники ДСНС та комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку». Фахівці задіяли спецтехніку, зокрема болотоходи та дрони.

Виїзна нарада на озері Тягле за участі представників Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, КО «Київзеленбуд», Національного Ботанічного саду ім. М.М. Гришка та громадськості

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]