Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дарницькому районі зафіксовано випадок сказу у кішки

04 жовтня 2023 року, 16:28

У Дарницькому районі зафіксовано випадок сказу у кішки. Про це повідомляє Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві.

У відділ по боротьбі зі сказом тварин був доставлений труп кішки. З’ясовано, що 22 вересня власник взяв тварину у волонтера на перетримку після проведення стерилізації та утримував її у клітці. 24 вересня під час годування кішка без провокації агресії вкусила господаря за руку. Після цього він відмітив зміни в поведінці тварини – відмова від їжі, майже повна відмова від води. Окрім того, кішка лежала та важко дихала. 28 вересня в першій половині дня вона померла.

За результатами досліджень патматеріалу виявлено свічення, характерне для сказу тварин. Потерпілий почав отримувати антирабічне лікування. Також фахівці вживають належні заходи для ліквідації захворювання.

Наголошуємо, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]