Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Спільно з неурядовими організаціями ми зможемо протистояти епідемії СНІДу – Микола Поворозник

25 січня 2018 року, 15:15

Спільними зусиллями з неурядовими організаціями ми досягнемо стратегічних цільових показників ініціативи UNAIDS Fast Track 90-90-90 у подоланні епідемії СНІДу у великих містах. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час заходу, присвяченому 30-річчю роботи AHF (фундації АНТИСНІД-США) у світі.

«AHF – одна з найбільших неурядових організацій в Україні, яка вже багато років бере активну участь у забезпеченні профілактики ВІЛ-інфекції та покращенні доступу до лікування людям, які живуть із ВІЛ у Києві. Прагнення AHF до пошуку та втілення інновацій підтверджується діями та суттєвим внеском у рамках багаторічної співпраці у сфері ВІЛ/СНІДу», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, у рамках заходів протидії СНІДу з 2010 року AHF підтримує діяльність кабінетів Довіри Міського центру СНІДу через втілення моделі комплексних послуг із тестування населення, соціального супроводу та лікування ЛЖВ.

«AHF першими в Україні у 2012 році реалізували пілотний проект із запровадження тестування населення швидкими тестами на рівні сімейної амбулаторії. Поліклініка сімейного лікаря «Русанівка» і сьогодні є прикладом для інших закладів на шляху децентралізації медичних послуг ЛЖВ. Тоді ж швидкі тести для діагностики ВІЛ уперше були застосовані в шкірвендиспансері та інфекційній лікарні», – зазначив Микола Поворозник.

Окрім того, у Києві відкрито перший у Східній Європі пункт безкоштовного та конфіденційного тестування на ВІЛ – «AHF Checkpoint.kiev» та запущено мобільний підрозділ пункту.

«Така інновація реалізована в рамках підписаного мером Києва Віталієм Кличком Паризької декларації щодо прискорення дій у подоланні епідемії СНІДу у великих містах для досягнення стратегічних цільових показників ініціативи UNAIDS Fast Track 90-90-90», – підкреслив Микола Поворозник і додав, що міська влада й надалі тісно співпрацюватиме з неурядовими організаціями у боротьбі зі СНІДом.

 

Довідково.

Станом на 01.01.2018 р. загальне число ВІЛ-інфікованих осіб, які перебувають під медичним наглядом у Київському міському центрі профілактики та боротьби зі СНІДом (далі КМЦ СНІДу), становить 12 915, у тому числі 324 дитини на моніторингу. Із діагнозом СНІД на обліку перебувають 2819 осіб, із них 55 дітей до 18 років.

За 2017 р. у Києві обстежено на ВІЛ 257 тисяч осіб. Взято під медичний нагляд у КМЦ СНІДу 2014 ВІЛ-інфікованих осіб (у тому числі 188 дітей, народжених ВІЛ-позитивними матерями без остаточно встановленого діагнозу), із них 1562 людям діагноз ВІЛ-інфекції був встановлений уперше в житті.

На 01.01.2018 року отримують лікування (АРТ) загалом 8313 людей, які живуть із ВІЛ, із них 180 дітей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]