Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Реконструюють трамвайну лінію на ділянці від вулиці Міської до площі Тараса Шевченка

12 квітня 2018 року, 18:11

 

Для належної роботи трамвайної лінії та надання якісних і безпечних послуг із перевезення пасажирів у Оболонському районі відповідно до розпорядження КМДА реконструюють трамвайну лінію на ділянці від вулиці Міської до площі Тараса Шевченка.

Зокрема, буде повністю замінено рейко-шпальну решітку – колії, скріплення, шпали; реконструйовано контактну мережу – опори, контактний провід, підвіски тощо. До належного санітарного та естетичного стану приведуть колійне полотно і прилеглу територію.

Реконструкція трамвайної лінії на ділянці від вулиці Міської до площі Тараса Шевченка не виконувалась більше 50 років. Як наслідок – колійна конструкція досягла граничного зносу та на окремих ділянках має аварійно-небезпечний технічний стан. Наразі на трамвайній лінії проходять два маршрути, якими користується значна кількість пасажирів: № 12 – від Пущі-Водиці до Контрактової площі;№ 17 – від Пущі-Водиці до вул. Йорданської.

Під час реконструкції використовуватимуть сучасні комплектуючі, що забезпечить надійну і довговічну експлуатацію обʼєкту з низькими експлуатаційними витратами та низьким рівнем шуму. Завдяки цьому не лише покращиться безпека та рівень комфорту перевезень пасажирів, а й знизяться експлуатаційні витрати на утримання трамвайної лінії та рухомого складу.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Київпастранс». Воно має у встановленому порядку розробити, погодити з Головним управлінням Національної поліції у м. Києві та подати на затвердження до Департаменту транспортної інфраструктури схему організації дорожнього руху на період виконання робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]