Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прокладання мереж для функціонування елементів Оболонського острова не вплине на електропостачання споживачів, це технічно неможливо

05 квітня 2024 року, 14:54

Прокладання мереж електропостачання в межах капремонту елементів благоустрою Оболонського острова не вплине на стабільність енергозабезпечення інших споживачів. Це неможливо технічно, адже електромережі житлових будинків приєднані до міських електричних мереж кабельними лініями 380В, а мережі приєднуватимуться лініями 10кВ шляхом окремого підключення до розподільного пристрою. Про це під час інспектування зазначених робіт повідомив директор комунального підприємства «Плесо» Вячеслав Савицький.

«Питання жителів логічні, особливо на тлі випадків відключень електроенергії через ворожі обстріли. Тому наша мета під час вже неодноразових зустрічей із місцевими жителями – відповісти на їхні питання і перестороги, надати вичерпну та всебічну інформацію. Насамперед зазначу, що над проєктом капремонту елементів благоустрою Оболонського острова працює низка відповідальних служб та підприємств. Їх координує й контролює місто спільно з основним замовником робіт – комунальним підприємством «Плесо». Проєктування та під’єднання електричних мереж здійснюється згідно з чинними законодавчими нормами та умовами систем розподілу з дотриманням вимог щодо надійності та безпечності. До цього провели підготовчу роботу та обрали оптимальний шлях приєднання нових мереж. ДТЕК Київські електромережі отримав технічні умови з урахуванням технічних можливостей, потужності та подальшої експлуатації об’єкта», – зазначив Вячеслав Савицький.

Він зауважив, що зазначені мережі можуть бути використані лише для живлення елементів Оболонського острова відповідно до проєктних характеристик. Йдеться про електроживлення систем поливу, освітлення, енергопостачання важливих об’єктів – медпункту та поста охорони, вбиралень, систем відеонагляду тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]