Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Подавати заяву та документи для отримання матеріальної допомоги тепер можливо до Центрів надання адміністративних послуг

09 червня 2023 року, 16:05

Подавати заяву та документи для отримання матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, тепер можливо до Центрів надання адміністративних послуг столиці. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Відтепер заяви на отримання матеріальної допомоги прийматимуть столичні ЦНАПи. Усі вони облаштовані за принципами інклюзивної доступності. І це важливо, адже найчастіше за послугою звертаються люди похилого віку, люди з інвалідністю», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, для отримання матеріальної допомоги необхідно звертатися з письмовою заявою та надати копії таких документів:

  • паспорт громадянина України;
  • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • пенсійне посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (у разі наявності);
  • довідка про призначення групи інвалідності (із зазначенням відсотку втрати працездатності) або довідку про відсоток втрати працездатності (для осіб з інвалідністю);
  • документи, які підтверджують складні життєві обставини, що обґрунтовують потребу в наданні матеріальної допомоги (для киян, які опинилися в складних життєвих обставинах);
  • довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб).
  • оригінал довідки про доходи всіх членів сім’ї за попередні шість місяців, виданих за місцем отримання доходів або Державною податковою службою України (окрім довідок про розмір пенсії та/або державних соціальних допомог).

Матеріальна допомога надається один раз на рік. Документи подаються не пізніше 15 грудня поточного року.

Реєстрація до ЦНАПів на конкретну годину доступна у застосунку «Київ Цифровий» або за посиланням: https://kyivcnap.gov.ua.  Додаткова інформація та консультації ЦНАП надає за тел.: (044) 202-60-38, (044) 202-60-39.

Виплата матеріальної допомоги в безготівковій формі здійснюється на картку киянина, а в разі її відсутності – за місцем отримання пенсії/державної соціальної допомоги/за відомістю або поштовим переказом.

Нагадаємо, що виплата матеріальної допомоги здійснюється в рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2022–2024 роки», затвердженої рішенням Київської міської ради від 07 жовтня 2021 року № 2726/2767.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]