Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Новий заклад початкової мистецької освіти планують створити на базі кінотеатру «Молодіжний»

20 червня 2023 року, 11:38

У Святошинському районі планують створити новий заклад початкової мистецької освіти на базі кінотеатру «Молодіжний». Відповідне рішення підтримали 66 депутатів Київської міської ради.

За словами депутатки Київради, голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, як кінотеатр будівля працювала до початку 1990-х років, із того часу постійно змінювався її функціонал.

«Внаслідок незаконних дій у 2014 році право власності на приміщення кінотеатру перейшло до фізичної особи на підставі сфальсифікованих документів. У 2017 році, як тільки мені це стало відомо, звернулась до прокуратури міста Києва, та було розпочато боротьбу за повернення будівлі кінотеатру. Після тривалої судової тяганини у 2021 році було скасовано незаконне відчуження з комунальної власності кінотеатру «Молодіжний». Тож вже постало питання забезпечення ефективного використання будівлі, яка понад 10 років не експлуатувалась», – зазначила Вікторія Муха.

Депутатка розповіла, що кінотеатр «Молодіжний» розташований у мікрорайоні Новобіличі Святошинського району, де існує потреба у створенні умов для позашкільної освіти та підготовки для маленьких святошинців.

«На базі кінотеатру «Молодіжний» заплановано створити заклад початкової мистецької освіти, що сприятиме задоволенню мистецько-освітніх потреб громади. Мистецька школа стане не лише середовищем творчого розвитку та підготовки для дітей, а й центром культурно-мистецького життя громади. Міська влада підтримує діяльність мистецьких шкіл у столиці та створює умови для доступу до початкової мистецької освіти, спрямованої на формування вільної творчої особистості, виявлення талантів і творчих здібностей у тих, хто виявляє бажання вивчати мистецтво», – наголосила Вікторія Муха.

Депутатка додала, що рішення передбачає передачу будівлі кінотеатру, яка була закріплена за КП «Київський культурний кластер», до сфери управління Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]