Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наймасштабніші учнівські змагання: Київ долучився до проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

01 лютого 2024 року, 13:10

У Києві, в межах проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», проходять наймасштабніші змагання серед школярів. Зокрема, на початку лютого стартує районний етап – для участі у змаганнях із п’яти видів спорту у столиці зареєструвалися понад 800 шкільних команд. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олена Говорова.

«Вже в лютому понад 800 шкільних команд змагатимуться з баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та черліденгу. У школах сформовані команди, які братимуть участь у районному етапі. Ці змагання не лише про фізичну культуру, адже спорт тренує не лише тіло. Спорт загартовує характер, допомагає соціалізуватися, об'єднує у спільноти друзів, покращує емоційний стан дитини та поліпшує загальне самопочуття, що особливо цінно під час війни. Тому важливо, аби спорт став трендом серед дітей і молоді, і саме на це спрямований проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», – прокоментувала Олена Говорова.

Сезон Спортивних шкільних ліг Києва 2023/2024 складається з чотирьох етапів (шкільний, районний, міський і всеукраїнський), фінальна (всеукраїнська) частина яких відбудеться в червні 2024 року.

Проєкт спрямований на розвиток фізичної культури і спорту в Києві, формування в молоді свідомої мотивації до здорового способу життя, стимулювання залученості дітей і молоді до шкільного спорту.

Усі змагання проходять із дотриманням безпекових вимог.

Амбасадоркою проєкту в столиці стала Ілона Гвоздьова – українська танцівниця, викладачка, переможниця телевізійного талант-шоу «Танці з зірками».

Слідкувати за перебігом змагань, познайомитись із командами та партнерами можна на сторінках проєкту в соціальних мережах: Instagram, TikTok, Telegram та Facebook.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]