Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Музей Ханенків оголошує набір на креативні майстерні для підлітків

01 квітня 2024 року, 14:03

Музей Ханенків спільно з культурно-освітньою ініціативою «‎Без пробілів» запрошує підлітків віком 14-18 років долучитися до креативних майстерень, які діятимуть з 13 квітня до 15 червня в Києві.

Проєкт триватиме 10 тижнів і включатиме чотири майстерні: креативного письма, плаката, перформансу й аудіоперформансу. Учасники досліджуватимуть власну ідентичність і культурну спадщину, вчитимуться створювати креативні проєкти, працювати в сучасних мистецьких напрямах і в музейному просторі.

«Ми шукаємо підлітків, готових створити власні мистецькі проєкти в музейному просторі. Тих, хто прагне досліджувати себе і світ через творчість та шукає способи говорити про найважливіше. Тих, кому потрібна спільнота, а також простір для розвитку і набуття нових мистецьких досвідів», – прокоментувала кураторка Майстерні креативного письма і створення зіну Юлія Конопляна.

Результати роботи підлітків у майстернях – зіни, плакати, серію перформансів і аудіоперформансів – презентують на виставці в Музеї Ханенків у червні.

«Підлітки потребують підтримки в пошуку свого місця в ці буремні часи у власній країні, навичок здорового проживання складних історичних моментів і спільноти, яка може їх у цьому підтримати. Мистецтво є дієвим засобом осмислення як власних почуттів, так і подій довкола, і часто – єдиним доступним для підлітків, які мають фінансові обмеження», – зазначила старша наукова співробітниця Музею Ханенків Анфіса Дорошенко.

«Креативні майстерні» мають на меті дати українській молоді доступ до мистецької освіти й сцени, можливість пропрацювати власний травматичний досвід війни і спробувати сили в реалізації культурного проєкту.

Детальніша інформація та реєстрація для участі у проєкті – за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]