Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська рада продовжує розгляд в установленому порядку електронної петиції щодо будинку на вулиці І. Франка, 26

26 лютого 2024 року, 13:32

Попри завідомо неправдиві заяви окремих активістів, Київська міська рада продовжує розгляд в установленому порядку електронної петиції 12804 щодо будинку на вулиці І. Франка, 26.

У Київраді нагадали, що Департамент охорони культурної спадщини КМДА назвав «сумнівною» інформацію, на базі якої підготовлено проєкт облікової документації на вказаний будинок.

«Одночасно постать Отто Шмідта, імʼя якого пропонують додатково увічнити активісти, має бути розглянута і з точки зору деколонізації, оскільки останній був відомим діячем часів радянського союзу», – зазначили в Київській міській раді.

Додамо, що будівля на вул. І. Франка, 26 на обліку, як пам’ятка або об’єкт культурної спадщини не перебуває. Дана будівля наказом Міністерства культури і туризму України від 16.06.07 №662/0/16-07 визнана такою, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за адресою: вул. Франка, 26-Б.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]