Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні (+відео)

22 лютого 2018 року, 10:56

Депутати Київради перед початком засідання вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що в ці дні Україна згадує трагічні події на Майдані та вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, які полягли чотири роки тому за європейське майбутнє, за незалежність і гідність українського народу. І українська влада повинна працювати над тим, щоб реалізувати ті прагнення, з якими українці вийшли на Революцію Гідності, та за які загинули Герої Небесної Сотні.

Мер Києва зауважив, що завдяки рішенням, ухваленим і в цій залі, Київ сьогодні допомагає родинам Героїв і киянам, які постраждали та втратили здоров’я під час подій на Майдані. Віталій Кличко нагадав, що минулого тижня зустрічався з родинами Героїв Небесної Сотні та учасниками Революції Гідності і вручив чотири сертифікати на нові квартири.

«На сьогодні столична влада забезпечила житлом усіх 16 киян цих пільгових категорій, які перебували на квартирному обліку. Крім житла, родини Героїв Небесної Сотні на сьогодні отримали 27 земельних ділянок по 10 соток у селищі Биківня під Києвом», – наголосив мер Києва.

Окрім того, додав він, родини отримують щорічну матеріальну допомогу в розмірі 25 тис. грн; щомісячну допомогу малолітнім та неповнолітнім дітям Героїв – 3 тис. грн, а члени сімей загиблих киян – Героїв Небесної Сотні отримують картки киянина, матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, сприяння в першочерговому влаштуванні дітей до садочків, безкоштовне харчування дітей Героїв Небесної Сотні – учнів 5-11 класів у школах.

«Це – найменше, що ми можемо сьогодні зробити. І головне – ми повинні працювати над тим, щоб реалізувати ті прагнення, з якими українці вийшли на Революцію Гідності, за які загинули Герої Небесної Сотні. За які досі гинуть наші захисники на Сході України. Щоб Україна стала демократичною, заможною і сильною європейською державою. А Київ – комфортною європейською столицею», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]