Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розпочав відключення опалення в житлових будинках – Петро Пантелеєв

28 березня 2024 року, 14:25

Сьогодні, 28 березня, Київ розпочав відключення опалення в житловому секторі. Цей процес триває за графіком, враховуючи масштаби системи централізованого опалення столиці. Для повного відключення опалення потрібно кілька днів. Про це в ефірі «Суспільного мовлення» повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. 

«У своєму рішенні ми не сумніваємося, адже погода досить тепла, що дозволяє завершувати опалювальний сезон. Відключаються джерела (котельні, станції) подачі тепла. У кожному районі частина житлового фонду, що живиться від цих джерел, уже буде без опалення», – зазначив він.

Петро Пантелеєв пояснив, що 80% будинків Києва живляться від централізованої системи теплопостачання, решта має свої джерела: локальні дахові або інші котельні. Однак він висловив переконання, що загальне рішення міста підтримують усі теплопостачальні організації, незалежно від масштабів чи обсягів виробництва тепла. Адже йдеться про доцільність витрачання палива та виправдану економію.

У вівторок, 26 березня, мер Києва Віталій Кличко повідомив про намір столиці достроково завершити опалювальний сезон через суттєве потепління.

«Синоптики прогнозують теплу погоду вже в найближчі дні, з подальшим суттєвим підвищенням температури. Дострокове завершення опалювального сезону дасть місту змогу зекономити енергоносії і не витрачати без потреби природний газ. А мешканцям столиці – значно зекономити на сплаті за опалення», – підкреслив Віталій Кличко.

Він нагадав, що відключення систем опалення в закладах охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відбувається за письмовими заявками їхніх керівників.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]