Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бортницька станція аерації. Коли зникне запах?

15 червня 2015 року Уряд України і Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) підписали Кредитну угоду щодо проекту реконструкції Бортницької станції аерації. Для Києва та прилеглих міст, чиї стічні води наразі очищує БСА, це рішення відкриває шлях до екологічної безпеки, оздоровлення басейну Дніпра і водночас сприятиме запровадженню сучасних енергозберігаючих технологій.

Реконструкція БСА – це найбільший на сьогодні інвестиційний проект в Україні у сфері житлово-комунального господарства. Він забезпечить реконструкцію споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії із обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації (БСА).

Замовником проекту виступає ПАТ АК «Київводоканал». Розпорядники коштів державного бюджету – Мінрегіонбуд та КМДА. Міжнародний партнер – Уряд Японії.

Кредитор від Уряду Японії – Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA).

Позичальники з кредиту – Кабінет Міністрів України.

Субпозичальник – ПАТ АК «Київводоканал».

Генпроектувальник стадії «П» (проект) – ДП «Київінжпроект».

Генпроектувальник стадії «РД» (робоча документація) – консорціум японських проектних організацій TEC INTERNATIONAL Co., Ltd., NIHON SUIKO SEKKEI Co., Ltd. та NIPPON KOEI Co., Ltd.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]