Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Як обрати пологовий будинок?

  1. У місті Києві пологові будинки розташовані в різних районах міста. На правому березі шість пологових будинків, на лівому – два пологових будинків. За кожним пологовим будинком закріплено певний район міста, тому вибір пологового будинку перш за все залежить від фактичного місця проживання.
  2. Вагітна, яка визначилась із пологовим будинком протягом третього триместра вагітності, тобто з 28 тижня, повинна відвідати обраний пологовий будинок для отримання необхідної відмітки в «обмінній карті вагітних». Дана позначка необхідна для госпіталізації в обраний пологовий будинок.
  3. При отриманні відмітки вагітні оглядаються лікарем акушер гінекологом для визначення, у разі необхідності, дострокової госпіталізації в пологоводопоміжний заклад. В інших випадках госпіталізація відбувається в пологах.
  4. Деякі пологоводопоміжні заклади мають певну спеціалізацію, тобто надають медичну допомогу пацієнтам з патологією, незважаючи на фактичне місце проживання. А саме: пологовий будинок КМЦРПМ (пологовий будинок №4) – надає допомогу вагітним жінкам з інфекційною патологією, КМПБ №5 – надає допомогу вагітним жінкам з екстрагінетальною патологією, Перинатальний центр – надає допомогу вагітним жінкам з передчасними пологами.

Перелік пологових будинків Києва можна знайти за посиланням, карту пологових будинків та довідкову інформацію шукайте на Медичному порталі Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]