Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Субсидії на газ

Хто має право на отримання субсидії

Субсидію може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Сім’ї, що орендують житло, на підставі договору найму (оренди) житла, також можуть оформити субсидію і значно менше платити за комунальні послуги.

Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

Як оформити субсидію

Механізм оформлення житлових субсидій суттєво спрощено. Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише Заяву та Декларацію про доходи. Заповнені заява та декларація можуть бути надіслані поштою до управління за місцем реєстрації заявника (орендарі – за місцем фактичного проживання), або в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису.

Готові документи можна самостійно подати або надіслати листом до органів соціального захисту населення за місцем проживання. Також документи можна відправити через Інтернет.

Як розраховується розмір субсидії, які встановлено соціальні норми для отримання субсидії та кому і в якому розмірі надається право на субсидію, а також відповіді на інші питання щодо субсидій на сплату комунальних послуг шукайте на сайті  ДП «КиївГазЕнерджи» та на порталі Teplo.gov.ua.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]