Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для виконання заходів Концепції енергетичного відновлення буде збільшений статутний капітал «Київтеплоенерго»

16 травня 2024 року, 15:14

Концепція «Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації», яку схвалила Київрада сьогодні, 16 травня, націлена на модернізацію об’єктів теплоенергетичної системи столиці. Адже українська енергетика та теплова генерація країни зазнала масштабних втрат внаслідок російських атак. Для реалізації Концепції розмір статутного капіталу комунального підприємства «Київтеплоенерго» буде збільшений. Відповідне рішення підтримали депутати Київської міської ради.

«Виконання заходів Концепції – без перебільшення унікальна за масштабами місія, оскільки в умовах війни маємо не лише зберегти енергосистему міста, яка є мішенню для ворога, але й зробити її стійкішою, більш технологічною, ефективною та захищеною. Йдеться про будівництво об’єктів когенерації малої і середньої потужності з можливістю використання різних видів палива. Масштаби, технічна складність і вартість проєктів відновлення мають безпрецедентний характер. Утім від рівня їх виконання, що власне є повноцінною модернізацією, залежить стабільність і безпека в наступному опалювальному сезоні не лише в Києві, а й у країні загалом», – прокоментував Петро Пантелеєв.

За його словами, Київ розглядає різні джерела фінансування, зокрема й допомогу міжнародних партнерів. Зміна статутного капіталу комунального підприємства – це необхідний крок у межах проведення переговорів із Європейським банком реконструкції та розвитку для залучення кредитних коштів. Вони і будуть спрямовані на проєкти відновлення та модернізації на енергооб’єктах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]